Sluníčka se v březnu měla pohádkově

Měsíc březen je znám jako měsíc knihy. Ve Sluníčkách tento čas měli ale pohádkový. „Zahráli jsme si pohádky O červené Karkulce, O třech medvědech, O kůzlátkách, O třech prasátkách, Šípková Růženka, O Koblížkovi, O Budulínkovi, O princovi Bajajovi a Princeznička na bále. K pohádkám jsme využili nové látkové čepičky, které dětem udělaly radost,“ přibližuje dění ve třídě našich nejmenších jejich učitelka Ivana Hosová. 

Děti ale nezůstaly jen u dramatizace. Vytvářely projekty, na kterých se podílely společně – pohádkový zámek s loutkami a zvířátka z papírových talířů. Také si mohly do školky donést pohádkové knížky a představit je svým kamarádům.

Ke konci měsíce děti zase vítaly jaro písněmi a básničkami, na konec si dokonce zatančily. A protože moc rády tvoří, společně vyrobily koláž na téma barevná louka. A barevné měly i své nožky, protože si oblékly na každou nožku jinou ponožku, a zapojily se tak do oslavy dne pro osoby s Downovým syndromem. Aby toho nebylo málo, na konci měsíce března školku navštívilo Divadlo Letadlo a zahrálo dětem svou pohádku Průzkumníci v Africe.

Bc. Hana Horáková