Kdo letos nasbíral nejvíce kaštanů a žaludů? Nejlepší sběrači už byli odměněni

V naší škole proběhla během podzimu soutěž ve sběru kaštanů a žaludů, které jsou určeny pro místní myslivecké sdružení a drobné chovatele zvěře. Soutěž sice organizovala školní družina a mateřská škola, ale zapojit se mohli všichni žáci.

„Nyní už víme, že dohromady se nasbíralo 340 kilogramů kaštanů a žaludů. Děti ze základní školy jsme už vyhodnotili a odměnili. Všichni, kteří se zapojili, ale nevyhráli, nemuseli být smutní, protože získali drobnou odměnu,“ uvádí jedna z organizátorek soutěže a koordinátorka EVVO Mgr. Bohdana Hutyrová. „Na vítěze pak jako poděkování čekaly hodnotnější ceny,“ dodává dále učitelka přírodopisu s tím, že děti z mateřské školy budou odměněny zvlášť – přímo myslivci.

Vyhlášení nejlepších sběračů v základní škole proběhlo ve dvou kategoriích: jednotlivci a sourozenecké dvojice. A kdo tedy patří mezi nejlepší sběrače naší školy?

V kategorii sourozenců získali první dvě příčky:

  • první místo: sourozenci Mičulkovi – František (II. třída) a Josef (VIII. třída) – celkem nasbírali 113 kilogramů
  • druhé místo: sourozenci Klímkovi – Matěj (I. třída) a Ondřej (III. třída) – celkem nasbírali 65 kilogramů

V kategorii jednotlivců mezi nejlepší sběrače patří:

  • první místo: Matyáš Pařenica (II. třída) – nasbíral 100 kilogramů
  • druhé místo: Sabina Bjačková (I. třída) – nasbírala 42 kilogramů
  • třetí místo: Nikola Jeřábková (I. třída) – nasbírala 39 kilogramů

„Všem děkujeme za účast a těšíme se na další soutěž ve sběru na podzim příštího roku,“ vzkazuje druhá z organizátorek soutěže, vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

Bc. Hana Horáková